اعتراض رانندگان کامیون و اتوبوس شیرازی به اقدامات پلیس راه
رانندگان شیرازی: پلیس راه نمی تواند همه ما را قاچاقچی سوخت بداند
به منظور افزایش شدت مبارزه با قاچاق سوخت در استان فارس، پلیس راه های این استان اقدام به توقیف یک ماهه گواهینامه و 6 ماهه دفترچه کار رانندگانی می کنند که کامیون آنها دارای مخزن ذخیره سوخت اضافی (باک اضافی) باشد.
در همین رابطه جمعی از رانندگانی کامیون و اتوبوس در شیراز به اقدامات پلیس راه اعتراض کرد.
محمد علی غلامی راننده کامیون حمل فرآورده های دامی و لبنی گفت: مخزن سوختی که شرکت های تولید کننده بر روی کامیون ها تعبیه می کنند، در مسافت های طولانی پاسخگویی نیاز کامیون نیست و راننده مجبور است از مخزن ذخیره استفاده کند.
وی افزود: استفاده از مخزن سوخت ذخیره (باک دوم) در بسیاری از موارد به دلیل وزن سنگین آن برای راننده به صرفه نیست چراکه به همان اندازه از وزن بار و کرایه حمل بار کاسته می شود اما متأسفانه فاصله جایگاه های سوخت به خصوص در استان های مرزی و محروم کشور به حدی زیاد است که راننده مجبور به استفاده از این مخازن می شود در غیر این صورت باید ظرف 20 لیتری به دست بگیرد و در جاده فریاد « آی گازوئیل» سربدهد.
ابراهیم حاجیان راننده اتوبوس برون شهری مسیر شیراز ـ تهران نیز در پایانه شهید کاراندیش گفت: در بسیاری از مسیرهای کشور امکان قاچاق سوخت وجود ندارد. مثلاً در مسیر شیراز به تهران و یا نقاط شمالی کشور هیچ خریداری برای سوخت قاچاق وجود ندارد بنابراین پلیس راه نمی تواند همه را به چشم قاچاقچی سوخت ببیند.
وی گفت: اتوبوس من در مسیر مشخص شیراز ـ تهران طی مسیر می کند و همواره حرکت آن تحت نظارت پلیس راه وجود دارد و هر حرکتی در دفترچه کار راننده ثبت می شود. بنابراین امکان و فرصت پرداختن به قاچاق سوخت ومسائلی از این دست برایم وجود ندارد .
جمشید حیدری راننده کامیون نیزگفت: پلیس راه از پیش داوری می کند. باید سوخت قاچاق را در جای دیگری یافت.
وی گفت: من نمی دانم چرا هر بار دیگران کاری می کنند، گردن راننده بیچاره را می زنند؟
این کامیون دار شیرازی در پایانه حمل و نقل مرکزی شیراز گفت: باک اضافی حداکثر 200 لیتر سوخت جا می دهد و این هم تنها برای جبران ضعف در توزیع سوخت در کشور صورت می گیرد چراکه وضعیت نا بسامان توزیع سوخت در خصوص گازوئیل در کشور به حدی است که راننده مجبور به استفاده از باک اضافی می کند در غیر این صورت باید در هر جایگاه 2 تا 3 روز لنگ شودتا سوخت پیدا کند.
یک عضو اتحادیه کامیون داران استان فارس نیز به ایسنا گفت: علت اصلی قاچاق سوخت شبکه نامناسب توزیع آن در کشور است.
وی گفت: معلوم نیست پلیس راه با چه استدلالی، رانندگان کامیون و اتوبوس را عامل اصلی قاچاق سوخت می داند.
این کامیوندار شیرازی گفت: راه های بسیاری برای قاچاق سوخت در کشور وجود دارد که شاید یکی از آن تعداد محدودی راننده مغرض باشند اما نمی توان همه را به دلیل داشتن باک اضافی به قاچاق سوخت متهم کرد و 6 ماه مانع از کار آنان شد.
وی افزود: مسئولان با سرزدن به جایگاه های توزیع سوخت متوجه خواهند شد چگونه کامیونت های محلی با تعبیه تانکرهای 2 تا 3 هزار لیتری شبانه گازوئیل را از جایگاه تخلیه می کنند.
وی که خواست نامش فاش نشود به جایگاه حمل و نقل در توسعه کشوراشاره کرد و گفت: این اقدام پلیس راه یعنی اینکه هر راننده تا 6 ماه بیکار شود و این با مشکلات رانندگان سازگار نیست و در صورت ادامه این روند به بخش حمل و نقل کشور ضربه زیادی وارد خواهد شد.